Voor kids

Binnenkort een verjaardag van een jongen of een meisje en geen idee wat je moet geven? Deze lijsten zal u helpen om een leuk cadeau te vinden.

Voor jongens

Lego City & Ninjago

Kinderen kunnen hun eigen wereld creëren met deze vrolijk gekleurde bouwstenen. Met LEGO City kun je je eigen stad bouwen en met LEGO Ninjago maak je kennis met ninja’s. Ook deze soort LEGO is niet zo ingewikkeld en bevat ook veel kleine accessoires. Hierdoor kan er ook na het bouwen nog veel mee gespeeld worden. Ook deze soorten van LEGO beginnen bij een paar euro en kunnen oplopen naar tientallen euro’s.

Geomag

Geomag valt goed in smaak bij de jongens. Het is een eenvoudig constructiesysteem, waar magnetische staven en verchroomde bollen bij zijn toegevoegd. Je kunt er talloze figuren mee maken en vette constructies. Je kunt hele bijzondere bouwwerken maken met Geomag. Het bevordert het ruimtelijk inzicht en de handvaardigheid van het kind. Daarbij ontwikkelt het kind een bouwknobbel met behulp van dit spel. Als je hier jong mee begint, wordt het bouwen later een stuk eenvoudiger, waardoor ze dan in staat zijn om moeilijke bouwwerken in elkaar te zetten. Sommige ontwerpen van Geomag bevatten wel meer dan honderd onderdelen.

Voor meisjes

Lego (Friends)

Over het algemeen is Lego bij kinderen altijd wel succesvol. Lego Friends is bij meisjes ontzettend populair. Bij Lego Friends zijn er een paar vriendinnen die wonen in Heartlake city. Vaak zijn de bouwwerken niet zo ingewikkeld en er zitten veel kleine accessoires bij zodat er ook na het bouwen veel mee gespeeld kan worden. Je kunt er verschillende sets van geven, waarvan de prijs al begint bij een paar euro. Dit kan oplopen tot tientallen euro’s als je een complete villa wil kopen waarbij alles erop en eraan zit.

Playmobil

Ook Playmobil is erg populair onder de kinderen. Het helpt ook nog eens mee met de ontwikkeling in het rollenspel en de fantasie. De sets van Playmobil hebben ontzettend veel onderdelen en mogelijkheden om het verhaal zo realistisch mogelijk na te spelen. De populairste versies zijn de winkelstraat, de prinsessen, de fantasiewereld met elfjes en draken, het woonhuis en de bruiloft scène. Voor de prijs geldt hetzelfde als voor de Lego: het kan beginnen met een paar euro en oplopen naar tientallen euro’s.