De dagen worden steeds korter, het weer wordt alsmaar guurder en de eerste pepernoten liggen alweer in de rekken van de supermarkt. Het duurt niet lang meer voordat iedereens favoriete feestdag aanbreekt: Kerstmis. De kerstperiode staat vol met gezelligheid, lekker eten en natuurlijk cadeaus! Het is een tijd vol gulheid en geven en nemen. 

 

Helaas brengt al die overvloed ook behoorlijk wat druk en stress met zich mee. Niet alleen is het elke keer maar weer de vraag wat je een ander moet geven, ook is het de kunst om in alle drukte tijd te vinden voor inkopen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we 5 originele kerstcadeaus die het altijd goed doen!

1. Een bijzondere ervaring

We leven in een materialistische maatschappij. Onze huizen puilen uit van alle spullen die we hebben en toch lijkt er maar geen einde te komen aan ons wensenlijstje. Van kleine hebbedingetjes tot spiksplinternieuwe fitnessapparatuur. Allemaal spullen die leuk zijn om te krijgen, maar waar we vervolgens niets mee doen. Gooi het daarom dit jaar over een andere boeg en geef een ervaring cadeau. Het mooiste van een ervaring cadeau geven is dat je alle kanten op wilt en het zo groots en bijzonder kunt maken als je zelf wil. Geef bijvoorbeeld een ochtend high tea samen cadeau of pak uit met een dagje paragliden. Er zijn zoveel mooie activiteiten waarmee je herinneringen maakt die je nooit meer vergeet. Het mooiste van alles? Een herinnering neemt geen plek in jouw huis in, hooguit als foto in een album.

2. Luxe kerstchocolade

Kerstmis. De periode van lekker eten en genieten van de kleine dingen. Misschien dat je bij kerst eerder denkt aan kalkoen en zuurstokken, maar wat dacht je van kerstchocolade bestellen? Het perfecte geschenk voor iedereen die een verwenmomentje verdient. Maak het wel echt bijzonder en laat die gewone chocoladereep achterwege. Dit  jaar pak jij uit met luxe, handgemaakte chocolade. Denk aan verschillende ambachtelijke bonbons of de mooiste chocolade kerstbomen. Voorzien van heerlijke unieke smaken. Het mooie aan luxe chocolade is dat veel mensen dit maar zelden voor zichzelf zullen kopen. Dit maakt het krijgen van een doosje luxe bonbons altijd een verrassing en een traktatie. Je koopt de lekkerste kerstchocolade bij je lokale chocolatier of gewoon online! Kijk dan wel direct of je een geschenk vindt van Belgische Callebaut chocolade. Die is 100% duurzaam en 200% lekker!

3. DIY fotocadeau

Kerst is een tijd van geven en nemen. Toch gaat het niet om het cadeau, maar om de positieve gedachte die erachter schuilgaat. Je hoeft dan ook niet diep in je buidel te tasten als het gaat om kerstcadeaus. De leukste geschenken maak je vaak zelfs! Zo weet de ontvanger van je cadeau dat je er tijd en moeite in gestoken hebt. Een doe-het-zelf cadeau, of DIY in het Engels, komt altijd vanuit het hart. Dus ben jij dit jaar op zoek naar een origineel cadeau voor je moeder, broer, beste vriend(in) of partner, maar wil je echt iets speciaals geven? Maak dan een foto cadeau met foto’s van jullie mooiste herinneringen samen. Dit kan van alles zijn. Van een fotoboek tot aan een fotocollage. Gebruik je fantasie, leef je uit en kijk ook vooral eens online voor inspiratie.

4. Kookworkshop

Ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken in de keuken? Geef dit jaar dan een kookworkshop cadeau! Zo weet je zeker dat je de eerstvolgende keer dat je bij je beste vriend gaat eten wat lekkers voorgeschoteld krijgt. Welke keukenprins of -prinses geef jij een lesje in gastronomie cadeau? Natuurlijk zijn kookworkshops er niet alleen voor de mensen die niet kunnen koken. Het is vooral een heel leuke en leerzame ervaring voor iemand die het leuk vindt om uren in de keuken te staan. Zo krijgen ze de kans om hun kennis en vaardigheden eens flink uit te breiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke cursus bakken of een cursus zelf pasta maken? Met een kookworkshop kun je alle kanten op. Zo kun je jouw cadeau volledig afstemmen op de interesses, ervaring en kennis van degene die de workshop cadeau krijgt. Regel dan wel meteen even dat jij graag alles wilt voorproeven. 

5. Wijn, bier of whisky proeverij

Onze laatste tip is er een voor alle levensgenieters die wel van tijd tot tijd kunnen genieten van een lekker drankje. Heb jij werkelijk geen idee wat je jouw vader dit jaar voor kerst moet geven, maar weet je wel dat hij graag geniet van een glaasje speciaalbier of een goede rokerige whisky? Verras hem dan met een proeverij! Tijdens een wijn-, bier- of whisky proeverij maakt iemand kennis met verschillende nieuwe smaken om zo zijn of haar horizon te verbreden. Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot alleen wijn, bier of whisky. Een proeverij kan van alles omvatten, dus gebruik je fantasie en ga op zoek naar die ene onweerstaanbare lekkernij voor onder de boom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *