Bloemen

Wie maak je nou niet blij met een bos bloemen? Het kan alleen best lastig zijn wat voor bloemen je geeft bij welke gelegenheid. Hier onder kunt u lezen welke bloemen u kunt geven bij welke gelegenheid.

Bij een verjaardag

Bij het geven van bos bloemen aan een jarige, kunt u er eerst achter proberen te komen van welke bloemen diegene houdt. Let er op als u op visite komt welke bloemen er in de vaas staan. Houdt diegene van kleurige zomerbloemen, romantische bloemen, bloemen met pasteltinten, of houdt diegene juist meer van de strakkere bloemen waar veel groen in voor komt? Het is verstandig om dit in de gaten te houden, stel u koopt rozen voor iemand die van zonnebloemen houdt, dan loopt u een kans mis. Heeft u geen tijd meer om dit uit te zoeken? Dan kunt u er altijd voor kiezen om meerdere kleuren te kiezen voor het boeket. Let er op dat rode rozen eerder toepasselijk zijn om aan een geliefde te geven, maar dat wist u waarschijnlijk al.

Voor een huwelijk

Gaat er binnenkort iemand die u kent trouwen? Dan zijn bloemen een leuk idee om te geven. Bij een huwelijk zijn er eigenlijk niet echt officiële regels voor wat voor soort bloemen u zou moeten geven. Kent u de lievelingskleur van de bruid, dan is het verstandig om daarvoor te kiezen. Als u dat niet weet, is het een verstandige keuze om voor witte bloemen te gaan.

Bij een uitvaart

Als er iemand is overleden, kunt u naar de familie bloemen sturen of ze meenemen op de crematie of begrafenis. Vaak staat dit ook wel vermeld op de kaart. U kunt kiezen voor een rouwstuk een rouwboeket met lint of voor een losse bloem. Vaak brengen de familie en dierbare vrienden de grotere rouwstukken die op de kist komen te liggen. U kunt soms ook bij het afscheid nemen aan het einde van de uitvaart bloemen op de kist leggen. Ook hierbij zijn er niet echt vaste regels voor de kleur van de bloemen. Bloemen die dan weer niet gepast zijn, zijn grote gele zonnebloemen. Gangbare bloemen om te geven bij een verlies zijn witte lelies of andere witte bloemen.

Betekenis van de kleuren van bloemen

Rood: verleiding, liefde, hartstocht

Oranje: optimisme, vitaliteit, rijkdom, plezier, extravert

Wit: eenvoud, maagdelijkheid, stilte, puurheid, kalmte, onschuld

Geel: kracht, glorie, energie

Magenta: opwinding, uitbundigheid

Purper: decadentie, sensualiteit

Blauw: oprechtheid, spiritualiteit, trouw